Marinovaný rostbíf s melounem
Lehká letní večeře sice zabere trochu času při marinování a chlazení, ale odměnou vám bude vyvážený koncert chutí.
Vaření 30 min
bez marinování a chlazení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
545 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2280 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
15,6 g
18 %
16 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
39,5 g
63 %
58 %
-
Tuky
36,2 g
56 %
52 %
-
nasycené
9,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Hovězí roštěnou očistíme a omyjeme. V misce rozšleháme 4 lžíce oleje s hořčicí a pepřem. Směsí potřeme roštěnou a dáme do ledničky odležet, nejlépe přes noc.
- Pak roštěnou zprudka ze všech stran opečeme na zbylém rozpáleném oleji. Přendáme ji do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 8 až 10 minut. Hotové maso necháme vychladnout a pak nakrájíme na tenké plátky.
- Zakysanou smetanu vyšleháme s tvarohem, pepřem a vegetou na hladký krém, který necháme vychladit.
- Meloun oloupeme, část nakrájíme na tenké plátky, zbytek na kostičky. Nakrájený meloun a plátky rostbífu rozdělíme na talíře, přidáme očištěné překrájené jahody a doplníme tvarohovým dipem. Ozdobíme listy salátu a čerstvými bylinkami.