Marinovaný rostbíf s melounem

1 hodnocení

Lehká letní večeře sice zabere trochu času při marinování a chlazení, ale odměnou vám bude vyvážený koncert chutí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování a chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    545 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2280 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    15,6 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    39,5 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    36,2 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí roštěnou očistíme a omyjeme. V misce rozšleháme 4 lžíce oleje s hořčicí a pepřem. Směsí potřeme roštěnou a dáme do ledničky odležet, nejlépe přes noc.
  2. Pak roštěnou zprudka ze všech stran opečeme na zbylém rozpáleném oleji. Přendáme ji do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 8 až 10 minut. Hotové maso necháme vychladnout a pak nakrájíme na tenké plátky.
  3. Zakysanou smetanu vyšleháme s tvarohem, pepřem a vegetou na hladký krém, který necháme vychladit.
  4. Meloun oloupeme, část nakrájíme na tenké plátky, zbytek na kostičky. Nakrájený meloun a plátky rostbífu rozdělíme na talíře, přidáme očištěné překrájené jahody a doplníme tvarohovým dipem. Ozdobíme listy salátu a čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.