Ingredience
Postup
- Sušenky rozdrtíme v mixéru. Nasypeme je do mísy, přidáme mléko s kokosem, promícháme a necháme asi 10 minut odležet, poté zapracujeme máslo. Hmotu navrstvíme na dno dortové formy (22 cm) vyložené pečicím papírem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Maliny dáme do kastrůlku, přidáme cukr a rozvaříme, poté je stáhneme z ohně a přidáme plátky želatiny vymačkané od vody. Promícháme, aby se želatina rozpustila a směs necháme mírně vychladnout.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Mascarpone smícháme s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, přilijeme dvě třetiny rozvařených malin s želatinou a promícháme. Směs vlijeme do formy s připraveným korpusem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Mango oloupeme, odkrájíme od pecky a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme na pyré. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku a smícháme s připraveným pyré. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a necháme mírně vychladnout, přimícháme ji do připravené náplně. Nalijeme do dortové formy s malinovým krémem.
- Zbylé rozvařené maliny propasírujeme přes husté sítko a hladkou směs nalijeme do cukrářského sáčku. Na povrch dortu namalujeme kolečka a špejlí protáhneme směrem dovnitř, vytvoříme tvar květů. Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a povrch ozdobíme lístky máty.