Mangovo malinový cheesecake

nehodnoceno

Kombinace malin a manga chutná moc dobře.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na malinovou náplň:

Na mangovou pěnu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    379 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1586 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    26,4 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme v mixéru. Nasypeme je do mísy, přidáme mléko s kokosem, promícháme a necháme asi 10 minut odležet, poté zapracujeme máslo. Hmotu navrstvíme na dno dortové formy (22 cm) vyložené pečicím papírem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
  2. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Maliny dáme do kastrůlku, přidáme cukr a rozvaříme, poté je stáhneme z ohně a přidáme plátky želatiny vymačkané od vody. Promícháme, aby se želatina rozpustila a směs necháme mírně vychladnout.
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Mascarpone smícháme s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, přilijeme dvě třetiny rozvařených malin s želatinou a promícháme. Směs vlijeme do formy s připraveným korpusem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Mango oloupeme, odkrájíme od pecky a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme na pyré. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku a smícháme s připraveným pyré. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme téměř k bodu varu a necháme mírně vychladnout, přimícháme ji do připravené náplně. Nalijeme do dortové formy s malinovým krémem.
  5. Zbylé rozvařené maliny propasírujeme přes husté sítko a hladkou směs nalijeme do cukrářského sáčku. Na povrch dortu namalujeme kolečka a špejlí protáhneme směrem dovnitř, vytvoříme tvar květů. Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a povrch ozdobíme lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.