Mangové lassi
Tímto lahodným jogurtovým nápojem se v Indii zapíjí pálivé pokrmy, ale můžete si ho připravit jen tak k svačině nebo snídani.
Vaření 15 min
bez chlazení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
274 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1148 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
42,0 g
48 %
42 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
6,0 g
10 %
9 %
-
Tuky
8,1 g
13 %
12 %
-
nasycené
2,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mango oloupeme. Dužinu odkrojíme od pecky a vložíme do mixéru. Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Špičkou nože z něj vyškrábneme dužinu a společně se zázvorem ji přidáme k mangu.
- Do mixéru dále přidáme cukr, pepř, lístečky meduňky a pistácie. Přilijeme jogurt a sodovku. Vše rozmixujeme. Necháme v ledničce vychladit.
- Nápoj rozlijeme do vychlazených skleniček a podáváme. Můžeme dozdobit lístečky meduňky, pistáciemi a plátky manga.