Mangové lassi

Tímto lahodným jogurtovým nápojem se v Indii zapíjí pálivé pokrmy, ale můžete si ho připravit jen tak k svačině nebo snídani.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    274 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1148 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    42,0 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    6,0 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    8,1 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mango oloupeme. Dužinu odkrojíme od pecky a vložíme do mixéru. Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Špičkou nože z něj vyškrábneme dužinu a společně se zázvorem ji přidáme k mangu.
  2. Do mixéru dále přidáme cukr, pepř, lístečky meduňky a pistácie. Přilijeme jogurt a sodovku. Vše rozmixujeme. Necháme v ledničce vychladit.
  3. Nápoj rozlijeme do vychlazených skleniček a podáváme. Můžeme dozdobit lístečky meduňky, pistáciemi a plátky manga.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančový flip

Osvěžující pomerančový koktejl, který se hodí jak na letní počasí tak na štědrovečerní stůl .

Rybízový flip

Zdravý a osvěžující koktej, který si jistě zamilujete.

Vánoční domácí punč

K vánočním časům patří i teplý punč.

Žhavé léto

Chystáte letní party? Překvapte hosty míchanými drinky.