Ingredience
Postup
- Z bílků, krystalového cukru a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh. Mandle nastrouháme najemno, smícháme s moučkovým cukrem a lehce vmícháme do bílkového sněhu.
- Plechy vyložíme pečicím papírem a lžící na ně rozetřeme placičky o průměru 8 cm. Zbylou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy nastříkáme ještě malé pusinky.
- Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a sněhové pečivo v ní necháme sušit, dokud trouba nevychladne.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jahody očistíme, polovinu rozmixujeme a zbylé nakrájíme na drobné kousky. Jahodové pyré vmícháme do šlehačky a rozdělíme ji na placičky. Poklademe kousky jahod a nakonec ozdobíme sněhovou pusinkou.