Mandlové pusinky s jahodami

Překvapte na Valentýna křupavými pusinkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez sušení

Ingredience

14 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    151 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    631 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    17,5 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bílků, krystalového cukru a citronové šťávy vyšleháme pevný sníh. Mandle nastrouháme najemno, smícháme s moučkovým cukrem a lehce vmícháme do bílkového sněhu.
  2. Plechy vyložíme pečicím papírem a lžící na ně rozetřeme placičky o průměru 8 cm. Zbylou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy nastříkáme ještě malé pusinky.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a sněhové pečivo v ní necháme sušit, dokud trouba nevychladne.
  4. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jahody očistíme, polovinu rozmixujeme a zbylé nakrájíme na drobné kousky. Jahodové pyré vmícháme do šlehačky a rozdělíme ji na placičky. Poklademe kousky jahod a nakonec ozdobíme sněhovou pusinkou.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.