Mandarinková roláda

1 hodnocení

Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    171 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    716 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    4,1 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak přidáme žloutky a vyšleháme do pevné pěny.
  2. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout na papíře, na kterém se pekl.
  3. Mandarinky oloupeme a konce mírně skrojíme. Z korpusu po vychladnutí odtrhneme papír a přendáme ho na čistý pečicí papír.
  4. Sýr smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou. Na korpus rozetřeme asi dvě třetiny krému a na okraj rozložíme mandarinky. Pomocí papíru zatočíme a roládu do něj celou zabalíme, uložíme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí papír odstraníme.
  5. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na povrch rolády. Před podáváním ji ozdobíme mandarinkami a čerstvou mátou.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.