Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak přidáme žloutky a vyšleháme do pevné pěny.
- Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout na papíře, na kterém se pekl.
- Mandarinky oloupeme a konce mírně skrojíme. Z korpusu po vychladnutí odtrhneme papír a přendáme ho na čistý pečicí papír.
- Sýr smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou. Na korpus rozetřeme asi dvě třetiny krému a na okraj rozložíme mandarinky. Pomocí papíru zatočíme a roládu do něj celou zabalíme, uložíme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí papír odstraníme.
- Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na povrch rolády. Před podáváním ji ozdobíme mandarinkami a čerstvou mátou.