Mandarinková roláda
Chcete vyzkoušet něco nového? Inspirujte se naším receptem na moderní roládu.
Vaření 50 min
bez tuhnutí
Postup
- Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak přidáme žloutky a vyšleháme do pevné pěny.
- Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout na papíře, na kterém se pekl.
- Mandarinky oloupeme a konce mírně skrojíme. Z korpusu po vychladnutí odtrhneme papír a přendáme ho na čistý pečicí papír.
- Sýr smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou. Na korpus rozetřeme asi dvě třetiny krému a na okraj rozložíme mandarinky. Pomocí papíru zatočíme a roládu do něj celou zabalíme, uložíme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí papír odstraníme.
- Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na povrch rolády. Před podáváním ji ozdobíme mandarinkami a čerstvou mátou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
171 KCal
8 %
7 %
-
Energie
716 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
21,5 g
24 %
21 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
4,1 g
6 %
6 %
-
Tuky
7,7 g
12 %
11 %
-
nasycené
4,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.
Střecha
Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.