Makrela s restovaným lilkem

Vyzkoušejte něco nového na Vánoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    434 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1814 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    14,0 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    41,9 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety z makrely opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
  2. Opečenou rybu vyjmeme a na výpeku osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli. Přidáme drcená rajčata, kapary, nakrájené olivy a krátce provaříme. Dochutíme oreganem, solí a pepřem.
  3. Lilek nakrájíme na tenká kolečka a osolíme. Necháme ho krátce "vypotit" a osušíme papírovou utěrkou. Pak ho lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Vyndáme ho na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Makrelu vložíme do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme ji s pečeným lilkem a vařenými fazolkami.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.