Makrela s restovaným lilkem
Vyzkoušejte něco nového na Vánoce.
Postup
- Filety z makrely opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
- Opečenou rybu vyjmeme a na výpeku osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli. Přidáme drcená rajčata, kapary, nakrájené olivy a krátce provaříme. Dochutíme oreganem, solí a pepřem.
- Lilek nakrájíme na tenká kolečka a osolíme. Necháme ho krátce "vypotit" a osušíme papírovou utěrkou. Pak ho lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Vyndáme ho na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
- Makrelu vložíme do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme ji s pečeným lilkem a vařenými fazolkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
434 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1814 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
14,0 g
16 %
14 %
-
Vláknina
5,7 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
41,9 g
67 %
62 %
-
Tuky
22,6 g
35 %
32 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...