Makrela s restovaným lilkem

Vyzkoušejte něco nového na Vánoce.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Filety z makrely opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
  2. Opečenou rybu vyjmeme a na výpeku osmažíme najemno nakrájený česnek a cibuli. Přidáme drcená rajčata, kapary, nakrájené olivy a krátce provaříme. Dochutíme oreganem, solí a pepřem.
  3. Lilek nakrájíme na tenká kolečka a osolíme. Necháme ho krátce "vypotit" a osušíme papírovou utěrkou. Pak ho lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Vyndáme ho na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
  4. Makrelu vložíme do omáčky a krátce prohřejeme. Podáváme ji s pečeným lilkem a vařenými fazolkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    434 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1814 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    14,0 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    41,9 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.