Makovec s rozinkami

Tak jednoduchý a tak výborný, že nebudete vědět, kdy s mlsáním přestat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez odležení rozinek

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1232 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    41,9 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rozinky propláchneme teplou vodou, zalijeme rumem a necháme 2 hodiny odležet.
  2. Vejce prošleháme s mlékem a olejem. Mouku prosejeme s kypřícím práškem.
  3. Přidáme cukr, mletý mák, špetku soli a promícháme. Do moučné směsi vlijeme mléko s vejcem a olejem. Nakonec přidáme rozinky a džem.
  4. Vše důkladně promícháme a vlijeme do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.
  5. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme například s džemem a zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.