Makovec s rozinkami
Tak jednoduchý a tak výborný, že nebudete vědět, kdy s mlsáním přestat.
Vaření 50 min
bez odležení rozinek
Postup
- Rozinky propláchneme teplou vodou, zalijeme rumem a necháme 2 hodiny odležet.
- Vejce prošleháme s mlékem a olejem. Mouku prosejeme s kypřícím práškem.
- Přidáme cukr, mletý mák, špetku soli a promícháme. Do moučné směsi vlijeme mléko s vejcem a olejem. Nakonec přidáme rozinky a džem.
- Vše důkladně promícháme a vlijeme do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.
- Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme například s džemem a zakysanou smetanou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
294 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1232 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
41,9 g
48 %
42 %
-
Vláknina
3,0 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
6,4 g
10 %
9 %
-
Tuky
9,9 g
15 %
14 %
-
nasycené
1,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.