Ingredience
Postup
- Žloutky s máslem a polovinou cukru vyšleháme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mák a promícháme. Z bílků, zbylého cukru a šťávy z citronu vyšleháme pevný sníh. Lehce ho vmícháme do makové hmoty a nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
- Hotové těsto rozetřeme do pekáčku o velikosti 40x30 cm vyloženého pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Upečený korpus necháme krátce vychladnout v pekáčku, vyndáme ho a necháme zcela vychladnout. Poté z korpusu opatrně odstraníme pečicí papír a těsto rozkrojíme na dva díly.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Přidáme máslo nakrájené na kousky a prošleháme. Meruňky očistíme, rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecky a dužinu rozmixujeme dohladka. Pyré zašleháme do krému.
- Jeden korpus potřeme krémem a položíme na něj druhý díl. Čtyři lžíce horké vody dobře promícháme s citronovou šťávou a moučkovým cukrem. Hladkou polevou potřeme povrch moučníku a necháme zatuhnout v chladu. Rozkrájíme na řezy jednotlivé kousky dozdobíme meruňkami.