Makové dortíčky s pomerančem

nehodnoceno

Pozvěte kamarádky na kávu a překvapte je výbornými makovými dortíčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na náplň:

Na želé:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    850 KCal

    39 %

    35 %

  • Energie

    3556 KJ

    39 %

    35 %

  • Sacharidy

    79,2 g

    90 %

    79 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    51,3 g

    79 %

    73 %

  • nasycené

    22,6 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno, přidáme změklé máslo a vypracujeme pevnou hmotu, kterou natlačíme na dno formiček vymazaných olejem a vysypaných moučkovým cukrem.
  2. Mléko s cukrem přivedeme k varu a přidáme směs mouky a škrobu. Za stálého míchání povaříme 5 minut, přisypeme mák a krátce povaříme. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu, zašleháme máslo nakrájené na malé kousky. Hotový krém naplníme do formiček s korpusem a uložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Meruňky rozmixujeme, dáme do kastrůlku a přilijeme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů, přidáme cukr a přivedeme k varu. Pak vsypeme dortové želé a krátce povaříme, odstavíme a necháme mírně zchladnout.
  4. Hotové želé nalijeme na ztuhlou náplň ve formičkách, uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme dortíčky z formiček, na povrchu ozdobíme proužkem mletého máku a kouskem pomeranče.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.