Lososový krém s parmazánovými krutony
Tuto skvělou polévku z lososa musíte vyzkoušet.
Postup
- Lososa očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a kousky lososa na něm opečeme. Maso osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k lososovi do polévky a vaříme, dokud nezměknou. Poté část brambor a kousků lososa vyjmeme a dáme stranou. Polévku rozmixujeme dohladka a vrátíme do ní brambory a maso. Nakonec přilijeme smetanu.
- Housku nakrájíme na kostičky. Osmahneme je v pánvi na másle dozlatova. Pak je zasypeme nastrouhaným parmazánem a dobře promícháme. Krutony ještě krátce opečeme. Polévku rozdělíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s krutony.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
554 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2316 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
25,2 g
29 %
25 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
22,2 g
35 %
33 %
-
Tuky
40,3 g
62 %
58 %
-
nasycené
16,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Soljanka
Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.