Lososový krém s parmazánovými krutony

Tuto skvělou polévku z lososa musíte vyzkoušet.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Lososa očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a kousky lososa na něm opečeme. Maso osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k lososovi do polévky a vaříme, dokud nezměknou. Poté část brambor a kousků lososa vyjmeme a dáme stranou. Polévku rozmixujeme dohladka a vrátíme do ní brambory a maso. Nakonec přilijeme smetanu.
  3. Housku nakrájíme na kostičky. Osmahneme je v pánvi na másle dozlatova. Pak je zasypeme nastrouhaným parmazánem a dobře promícháme. Krutony ještě krátce opečeme. Polévku rozdělíme do misek, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s krutony.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    554 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2316 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    22,2 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    40,3 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    16,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.