Ingredience
Postup
- Šalotku nakrájenou na kostičky, lžíci octa, bílé víno a nasekaný estragon dáme do kastrůlku a na středním stupni vaříme asi 5 minut (objem by se měl vyvařit na polovinu).
- Žloutky dáme do misky a vyšleháme se dvěma lžícemi vody a lžící octa nad horkou vodní lázní do hladka. Potom zašleháme rozpuštěné teplé máslo.
- Nakonec přidáme zredukovanou šalotku, dochutíme solí , pepřem, lžičkou citronové šťávy a znovu vyšleháme. Lososa osolíme a potřeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou.
- Rybu opečeme na olivovém oleji nejprve kůží nahoru. Chřest oloupeme, odkrojíme konce, spaříme ve slané vodě (asi 3 minuty) a opečeme na másle. Chřest a lososa podáváme přelité omáčkou.