Losos s chřestem a beárnskou omáčkou

Inspirujte se receptem na šťavnatého lososa s báječnou omáčkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    433 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1810 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    29,8 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    31,9 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku nakrájenou na kostičky, lžíci octa, bílé víno a nasekaný estragon dáme do kastrůlku a na středním stupni vaříme asi 5 minut (objem by se měl vyvařit na polovinu).
  2. Žloutky dáme do misky a vyšleháme se dvěma lžícemi vody a lžící octa nad horkou vodní lázní do hladka. Potom zašleháme rozpuštěné teplé máslo.
  3. Nakonec přidáme zredukovanou šalotku, dochutíme solí , pepřem, lžičkou citronové šťávy a znovu vyšleháme. Lososa osolíme a potřeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou.
  4. Rybu opečeme na olivovém oleji nejprve kůží nahoru. Chřest oloupeme, odkrojíme konce, spaříme ve slané vodě (asi 3 minuty) a opečeme na másle. Chřest a lososa podáváme přelité omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.