Lokše

Jednoduché československé placičky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez doby chladnutí brambor

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2063 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    97,1 g

    110 %

    97 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vystydnout. Studené brambory nastrouháme najemno na vál, posypeme moukou, vytvoříme malý důlek, klepneme do něho vejce a osolíme. Těsto nejprve nožem od středu promícháme a když se začne spojovat, zpracujeme ho rukou na pevné a hladké těsto. Pracujeme rychle, dlouhým zpracováváním těsto řídne.
  2. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vejce a na pomoučněném vále je rozválíme na placky silné asi 1cm. Pečeme je nasucho na ne příliš rozpálené pánvi.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.