Lokše
Jednoduché československé placičky.
Vaření 60 min
bez doby chladnutí brambor
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vystydnout. Studené brambory nastrouháme najemno na vál, posypeme moukou, vytvoříme malý důlek, klepneme do něho vejce a osolíme. Těsto nejprve nožem od středu promícháme a když se začne spojovat, zpracujeme ho rukou na pevné a hladké těsto. Pracujeme rychle, dlouhým zpracováváním těsto řídne.
- Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vejce a na pomoučněném vále je rozválíme na placky silné asi 1cm. Pečeme je nasucho na ne příliš rozpálené pánvi.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
493 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2063 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
97,1 g
110 %
97 %
-
Vláknina
7,1 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
16,5 g
26 %
24 %
-
Tuky
2,7 g
4 %
4 %
-
nasycené
0,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA