Lokše

Jednoduché československé placičky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez doby chladnutí brambor

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vystydnout. Studené brambory nastrouháme najemno na vál, posypeme moukou, vytvoříme malý důlek, klepneme do něho vejce a osolíme. Těsto nejprve nožem od středu promícháme a když se začne spojovat, zpracujeme ho rukou na pevné a hladké těsto. Pracujeme rychle, dlouhým zpracováváním těsto řídne.
  2. Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vejce a na pomoučněném vále je rozválíme na placky silné asi 1cm. Pečeme je nasucho na ne příliš rozpálené pánvi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2063 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    97,1 g

    110 %

    97 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Utopenci z karbanátků

Věděli jste, že můžete naložit i karbanátky?

Uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou

Lahůdka pro opravdové gurmány.

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.

Rajčatový koláč

Koláče nemusíte péct jen sladké.

Špenátová roláda se sušenými rajčaty

S touto slanou roládou sklidíte na oslavě úspěch.