Litý jablečný perník

Máte rádi perník a ve spíži nějak hodně jablek? Zkuste tuto šťavnatou a zdravou variantu oblíbeného dezertu. Hodí se k snídani i jen tak ke kafíčku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    208 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    871 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    30,5 g

    35 %

    30 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    6,8 g

    10 %

    10 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Olej nalijeme do mísy, přidáme mléko a přimícháme rozšlehaná vejce.
  2. Všechny druhy mouky promícháme s práškem do pečiva, sodou a kakaem. Pak je postupně prosijeme do mísy s tekutými surovinami. Přisypeme cukr a nakonec do těsta zapracujeme kousky jablek.
  3. Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nalijeme těsto. Perník pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
  4. Čokoládu nastrouháme a nasypeme ji na ještě horký perník. Před podáváním můžeme dozdobit kousky čerstvého jablka.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.

Minicheesecake

Odlehčený dezert, který vás osvěží.