Listové vanilkové řezy

Upečte si něco sladkého pro potěšení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

20 PORCE +

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    303 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1269 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    36,7 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na plát 48x30 cm a rozkrájíme na 4 pruhy. Přendáme je na dva plechy a povrch propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
  2. Po upečení necháme vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme a přidáme na kousky nakrájené máslo. Vše společně vyšleháme na hladký krém.
  3. Jeden pás těsta potřeme polovinou krému a rozložíme na něj část okapaných mandarinek. Na ně položíme druhý pás těsta. Stejným způsobem potřeme i dva zbylé upečené pruhy. Necháme je v chladničce ztuhnout a pak nakrájíme na řezy. Povrch posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.