Limetkový cheesecake s mandlemi

1 hodnocení

Připravte ke kávě nebo na rodinnou oslavu tento úžasný nepečený cheesecake.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1298 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    15,3 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    13,3 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky nadrtíme najemno, smícháme s nastrouhanými mandlemi, přidáme změklé máslo a propracujeme na pevnou hmotu. Dortovou formu (20 cm) vyložíme pečicím papírem.
  2. Strany vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a hmotu natlačíme na dno formy. Sýr smícháme s tvarohem, polovinou cukru, nastrouhanou kůrou z jedné limetky a šťávou ze dvou limetek.
  3. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a vanilkou na horké vodní lázni do husté pěny (teplota lázně by měla být asi 65 °C). Pak vmícháme nabobtnalou želatinu (vymačkanou) a přidáme do tvarohové náplně.
  4. Nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku. Hotovou náplň nalijeme do dortové formy na korpus. Uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 3 hodiny. Pak vyndáme z formy a ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.