Limetkový cheesecake s mandlemi

1 hodnocení

Připravte ke kávě nebo na rodinnou oslavu tento úžasný nepečený cheesecake.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na náplň:

Na dohotovení:

Postup

  1. Sušenky nadrtíme najemno, smícháme s nastrouhanými mandlemi, přidáme změklé máslo a propracujeme na pevnou hmotu. Dortovou formu (20 cm) vyložíme pečicím papírem.
  2. Strany vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a hmotu natlačíme na dno formy. Sýr smícháme s tvarohem, polovinou cukru, nastrouhanou kůrou z jedné limetky a šťávou ze dvou limetek.
  3. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a vanilkou na horké vodní lázni do husté pěny (teplota lázně by měla být asi 65 °C). Pak vmícháme nabobtnalou želatinu (vymačkanou) a přidáme do tvarohové náplně.
  4. Nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku. Hotovou náplň nalijeme do dortové formy na korpus. Uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 3 hodiny. Pak vyndáme z formy a ozdobíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1298 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    15,3 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    13,3 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.