Kynutí šneci s pudinkem a rozinkami

nehodnoceno

Na povrchu křupavé, uvnitř nadýchané.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez kynutí

Ingredience

24 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    143 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    600 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozmícháme se lžící cukru, polovinou vlažného mléka, lžící hladké mouky a necháme vykynout. Cukr, mouku, vejce, vanilkový cukr, zbylé vlažné mléko smícháme v míse.
  2. Přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout asi 30 minut. Pak těsto zlehka propracujeme a necháme znovu asi 30 minut kynout.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme propláchnuté rozinky a necháme mírně vychladnout. Pak vmícháme tvaroh.
  4. Těsto rozválíme, potřeme pudinkovou náplňí a svineme do rolády. Nakrájíme na šneky, které vyložíme na plech na pečicí papír a potřeme vejcem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...