Ingredience
Postup
- Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Kvásek necháme na teplém místě vykynout.
- Zbylý cukr, prosátou mouku, žloutky, sůl, vlažné mléko a vykynutý kvásek částečně promícháme a pak přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme vláčné řidší těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
- Potom těsto zlehka propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme přibližně na 30 dílků a vyválíme kuličky, které naskládáme na plechy vymazané tukem. Mezi koláčky necháme více místa a necháme je na teplém místě kynout ještě asi 15 minut, pak každou kuličku rozmáčkneme (například obrácenou skleničkou) a okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
- Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu s cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou kůrou. Náplň dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme do koláčků, do středu každého opatrně vmáčkneme třešně.
- Koláčky přemístíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Po upečení je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.