Kynuté knedlíky s borůvkami a malinovým přelivem

Nadýchané knedlíky jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 16 knedlíků:

Těsto:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    701 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2935 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    128,2 g

    146 %

    128 %

  • Vláknina

    10,9 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    30,5 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy a do středu uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Pak přidáme zbylé vlažné mléko, vejce, špetku soli a vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  3. Po nakynutí ho rozválíme na plát silný asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce. Do každého dáme do středu lžíci borůvek a zabalíme knedlík. V dlaních zakulatíme a necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout. Vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření knedlíky propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré.
  4. Polovinu malin dáme do kastrůlku a zalijeme polovinou vody. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme škrob a vlijeme do vroucí směsi. Za stálého míchání povaříme 2 minuty. Odstavíme a přidáme zbylé maliny. Horkým přeliv podáváme ke knedlíkům, které ještě posypeme nastrouhaným tvarohem.
Autor:

Podobné recepty

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.