Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme do mísy a do středu uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- Pak přidáme zbylé vlažné mléko, vejce, špetku soli a vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
- Po nakynutí ho rozválíme na plát silný asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce. Do každého dáme do středu lžíci borůvek a zabalíme knedlík. V dlaních zakulatíme a necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout. Vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření knedlíky propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré.
- Polovinu malin dáme do kastrůlku a zalijeme polovinou vody. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě rozmícháme škrob a vlijeme do vroucí směsi. Za stálého míchání povaříme 2 minuty. Odstavíme a přidáme zbylé maliny. Horkým přeliv podáváme ke knedlíkům, které ještě posypeme nastrouhaným tvarohem.