Kuskus s chřestem

Pochutnejte si na tomto lehkém a krásně barevném jarním pokrmu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    408 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1709 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    62,2 g

    71 %

    62 %

  • Vláknina

    9,5 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    19,2 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuskus nasypeme do mísy. Zalijeme ho vroucím vývarem tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad něj. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Pak ho odklopíme a načechráme vidličkou.
  2. Chřest očistíme škrabkou a nakrájíme ho na kousky. Oloupaný česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje v pánvi.
  3. Do pánve přidáme nakrájený chřest i hrášek. Vše orestujeme a společně s nasekanými bylinkami vmícháme do kuskusu.
  4. Kuskus dochutíme citronovou šťávou, chilli kořením a solí a pepřem. Na talíři ho posypeme nasucho opraženými mandlovými plátky.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.