Kuřecí wok po thajsku
Kuřecí wok chutná nejlépe s divokou rýží.
Vaření 40 min
bez marinování
Postup
- Maso nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme sójovou a rybí omáčku, 1 lžíci solamylu a vejce. V této směsi maso marinujeme alespoň 20 minut.
- Mezitím nakrájíme papriky na kolečka, česnek na proužky. Světlou sójovou omáčku smícháme se 100 ml vody a 1 lžící solamylu.
- V pánvi wok nahřejeme olej, ve kterém maso prudce opečeme a vyjmeme stranou. Do pánve poté dáme papriky, česnek, rozkrojené chilli papričky a limetkové listy. Po chvilce přidáme i lusky a asi 2 minuty restujeme. Přidáme maso, zalijeme omáčkou, necháme projít varem a stáhneme z plotny. Podáváme například s uvařenou divokou rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
312 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1304 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
10,8 g
12 %
11 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
34,6 g
55 %
51 %
-
Tuky
14,0 g
22 %
20 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA