Kuřecí wok po thajsku

Kuřecí wok chutná nejlépe s divokou rýží.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme sójovou a rybí omáčku, 1 lžíci solamylu a vejce. V této směsi maso marinujeme alespoň 20 minut.
  2. Mezitím nakrájíme papriky na kolečka, česnek na proužky. Světlou sójovou omáčku smícháme se 100 ml vody a 1 lžící solamylu.
  3. V pánvi wok nahřejeme olej, ve kterém maso prudce opečeme a vyjmeme stranou. Do pánve poté dáme papriky, česnek, rozkrojené chilli papričky a limetkové listy. Po chvilce přidáme i lusky a asi 2 minuty restujeme. Přidáme maso, zalijeme omáčkou, necháme projít varem a stáhneme z plotny. Podáváme například s uvařenou divokou rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    312 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1304 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    10,8 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.