Kuřecí wok po thajsku

Kuřecí wok chutná nejlépe s divokou rýží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    312 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1304 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    10,8 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme sójovou a rybí omáčku, 1 lžíci solamylu a vejce. V této směsi maso marinujeme alespoň 20 minut.
  2. Mezitím nakrájíme papriky na kolečka, česnek na proužky. Světlou sójovou omáčku smícháme se 100 ml vody a 1 lžící solamylu.
  3. V pánvi wok nahřejeme olej, ve kterém maso prudce opečeme a vyjmeme stranou. Do pánve poté dáme papriky, česnek, rozkrojené chilli papričky a limetkové listy. Po chvilce přidáme i lusky a asi 2 minuty restujeme. Přidáme maso, zalijeme omáčkou, necháme projít varem a stáhneme z plotny. Podáváme například s uvařenou divokou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.