Kuřecí stehýnka s ovocnou rýží

Inspirujte se receptem na zajímavý a chutný oběd.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    921 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3854 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    108,0 g

    123 %

    108 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    29,4 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Kari, chilli, sůl a pepř rozmícháme v oleji. Stehýnka potřeme kořeněnou směsí a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Pak je dál dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Pokud by se připékala, trochu je podlijeme vodou. Poté je vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.
  2. Propláchnutou rýži uvaříme v drůbežím vývaru. Pórek, jablko a papriky omyjeme. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, na kterém jsme připravovali stehýnka. Jablko bez jádřince a papriky bez semeníku nakrájíme na kousky. Přidáme k pórku a osmahneme.
  3. Broskve a banány nakrájené na kousky vložíme k ostatní zelenině. Směs zjemníme smetanou, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli a kari kořením. Promíchame s rýží, kterou podáváme s kuřecími stehýnky.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.