Kuřecí řízky s vůní česneku

1 hodnocení

Doporučujeme podávat s pečenými brambory.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    419 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1752 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    30,0 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    40,4 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    14,6 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Necháme v chladu odležet.
  2. Pak řízky poprášíme moukou a z jedné strany potřeme hořčicí. Na rozehřátém oleji nejprve opečeme stranu bez hořčice a pak řízky otočíme. Přidáme očištěné stroužky česneku a vše orestujeme.
  3. Opečené řízky s česnekem podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku částečně zredukujeme.
  4. Brambory důkladně očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olejem a osolíme. Upečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.