Kuřecí plátky na jamajský způsob

Připravte kuřecí maso tak, jak ho dělají na exotické Jamajce.

Obtížnost

Střední

Vaření 20 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Máslo rozpustíme a vlijeme do misky. Přidáme papriku, kari koření, hřebíček, skořici, citronovou kůru, prolisovaný česnek a nať z koriandru. Vše osolíme a promícháme.
  2. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Naložíme je do marinády, zakryjeme potravinovou fólií a asi 30 minut necháme odležet.
  3. Kousky masa napícháme na navlhčené dřevěné špejle. Na grilu je pečeme asi 5 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    234 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    978 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    2,3 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    29,5 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    12,1 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.