Kuřecí plátky na jamajský způsob
Připravte kuřecí maso tak, jak ho dělají na exotické Jamajce.
Vaření 20 min
bez marinování
Postup
- Máslo rozpustíme a vlijeme do misky. Přidáme papriku, kari koření, hřebíček, skořici, citronovou kůru, prolisovaný česnek a nať z koriandru. Vše osolíme a promícháme.
- Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Naložíme je do marinády, zakryjeme potravinovou fólií a asi 30 minut necháme odležet.
- Kousky masa napícháme na navlhčené dřevěné špejle. Na grilu je pečeme asi 5 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
234 KCal
11 %
10 %
-
Energie
978 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
2,3 g
3 %
2 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
29,5 g
47 %
43 %
-
Tuky
12,1 g
19 %
17 %
-
nasycené
6,8 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA