Ingredience
Postup
- Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme ocet, sůl a přivedeme k varu. Křidélka opláchneme a vložíme do kastrolu. Zvolna je vaříme asi 5 minut. Poté je odstavíme a necháme asi 3 minuty dojít. Křidélka vyjmeme a necháme oschnout.
- Česnek oloupeme a utřeme se solí. Chilli papričku oloupeme a nasekáme nadrobno. Zázvor oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu.
- V míse smícháme česnek s papričkou, šťávou ze zázvoru i pomeranče, medem, protlakem, pepřem a olejem. Do mísy vložíme křidélka a v marinádě je obalíme. Necháme je v chladu aspoň 4 hodiny marinovat.
- Poté křídla po 4 kusech zabalíme do alobalu a grilujeme je při střední teplotě asi 20 minut. Podáváme je s míchaným salátem.