Kuřecí křidélka v pikantní marinádě

nehodnoceno

Dobrá marináda je základem každého úspěšného grilování.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1594 KCal

    72 %

    66 %

  • Energie

    6670 KJ

    72 %

    66 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    131,1 g

    208 %

    193 %

  • Tuky

    116,2 g

    179 %

    166 %

  • nasycené

    32,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme ocet, sůl a přivedeme k varu. Křidélka opláchneme a vložíme do kastrolu. Zvolna je vaříme asi 5 minut. Poté je odstavíme a necháme asi 3 minuty dojít. Křidélka vyjmeme a necháme oschnout.
  2. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Chilli papričku oloupeme a nasekáme nadrobno. Zázvor oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu.
  3. V míse smícháme česnek s papričkou, šťávou ze zázvoru i pomeranče, medem, protlakem, pepřem a olejem. Do mísy vložíme křidélka a v marinádě je obalíme. Necháme je v chladu aspoň 4 hodiny marinovat.
  4. Poté křídla po 4 kusech zabalíme do alobalu a grilujeme je při střední teplotě asi 20 minut. Podáváme je s míchaným salátem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.