Kuře po myslivecku

Upečte k obědu kuřátko podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1234 KCal

    56 %

    51 %

  • Energie

    5164 KJ

    56 %

    51 %

  • Sacharidy

    11,5 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    70,3 g

    112 %

    103 %

  • Tuky

    97,2 g

    150 %

    139 %

  • nasycené

    33,9 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme na pekáč. Na kuře naskládáme plátky másla a podlijeme jej trochou vody. Pekáček dáme do trouby rozehřáté na 150°C a pečeme téměř doměkka. Během pečení kuře podléváme výpekem.
  2. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a necháme ještě 5 minut podusit.
  3. Podušenou zeleninu přelijeme přes poloměkké kuře, přidáme na plátky nakrájené oloupané žampiony. Za občasného přelévání šťávou kuře upečeme doměkka. Hotové kuře vyndáme z pekáčku a omáčku vaříme tak dlouho, až jsou rajčata rozdušená do hustoty omáčky. Na závěr přidáme najemno nasekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a ochutíme pepřem. Při podávání můžeme kuře ozdobit několika snítkami kopru a zeleným pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.