Ingredience
Postup
- Očištěné kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme na pekáč. Na kuře naskládáme plátky másla a podlijeme jej trochou vody. Pekáček dáme do trouby rozehřáté na 150°C a pečeme téměř doměkka. Během pečení kuře podléváme výpekem.
- Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a necháme ještě 5 minut podusit.
- Podušenou zeleninu přelijeme přes poloměkké kuře, přidáme na plátky nakrájené oloupané žampiony. Za občasného přelévání šťávou kuře upečeme doměkka. Hotové kuře vyndáme z pekáčku a omáčku vaříme tak dlouho, až jsou rajčata rozdušená do hustoty omáčky. Na závěr přidáme najemno nasekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a ochutíme pepřem. Při podávání můžeme kuře ozdobit několika snítkami kopru a zeleným pepřem.