Kuře po baskicku
Nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Zkuste toto výborné kuře po baskicku.
Postup
- Kuře očistíme a rozdělíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a vložíme do pekáče.
- Barevné papriky zbavíme semínek, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Z cibulky odřízneme nať a zatím ji odložíme na ozdobení, zbylou část očistíme a rozkrájíme na osminky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Všechnu připravenou zeleninu přidáme ke kuřeti do pekáče a pokapeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. (Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.)
- Mezitím z citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s vínem. Česnek oloupeme a prolisujeme do vinné směsi. Slaninu nakrájíme na kostičky. Bylinky opláchneme, oregáno nasekáme najemno a z petrželky otrháme lístky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kousky.
- Kuře se zeleninou po 30 minutách podlijeme ochuceným vínem, posypeme kostičkami slaniny, oregánem a cibulovou natí. Za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme dalších asi 35 minut doměkka. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
941 KCal
43 %
39 %
-
Energie
3936 KJ
43 %
39 %
-
Sacharidy
7,4 g
8 %
7 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
55,3 g
88 %
81 %
-
Tuky
73,6 g
113 %
105 %
-
nasycené
20,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.