Arabská

Šašlik a kebab

30 min

Vyzkoušejte tuto asijskou specialitu.

Jehněčí s cizrnou a rajčata

110 min

Jehněčí maso je cenným zdrojem zinku a železa.

Baklava

90 min

Tento velmi sladký zákusek je oblíbený v Turecku, v Íránu, na Kavkaze, na Balkáně i v arabských zemích. Jestli jste ho neochutnali na cestách, můžete si ho zkusit připravit doma.

Sambuza (pečené trojhránky s dýňovou náplní)

60 min

Ochutnejte tradiční slané pečivo z Tádžikistánu.

Jehněčí kotlety v bylinkové krustě s gratinovanými brambory

85 min

Gratinované brambory skvěle doplní jehněčí maso.

Orientální karbanátky na špejli s hummusem a plackami

20 min

Pokud máte rádi špízy, vyzkoušejte i tyto orientální.

Jehněčí kotletky s teplým zeleninovým salátem

75 min

Jehněčí je zdravý druh masa, který obsahuje širké množství živin.

Marocká harissa

5 min

Harissa nesmí chybět skoro v žádném jídle v Maroku.

Maškičiri (jehněčí s mungo fazolemi, mrkví a rýží)

80 min

Rádi zkoušíte nové kuchyně? Ochutnejte i tradiční jídlo z Tádžikistánu.

Jehněčí kýta na arabský způsob

360 min

Zavítejte do arabské kuchyně.