Krůtí závitky s parmskou šunkou a zeleninou

nehodnoceno

Načerpejte inspiraci na víkendové obědy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    483 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2021 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    8,3 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    45,7 g

    73 %

    67 %

  • Tuky

    26,6 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme přes mikroténovou fólii. Osolíme je, opepříme, rozdělíme na ně šunku, sýr a lístky šalvěje a stočíme do závitků.
  2. Na pánvi rozehřejeme část oleje a závitky ze všech stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku a při 190 °C dopečeme asi 20 minut.
  3. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme, cuketu a papriky omyjeme a očistíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, hrášek propláchneme.
  4. V kastrolu rozehřejeme olej, orestujeme cibuli s česnekem, přidáme zbylou zeleninu a krátce ji opečeme. Přilijeme víno a trochu vody, podusíme a dochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Hotové závitky překrojíme, přendáme na talíře a obložíme dušenou zeleninou. Podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.