Krůtí maso s oreganem v křupavé loďce

Lodičky ze sýrového těsta jsou nejen efektní, ale také velice dobré. Zkuste je rodině připravit třeba k večeři.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na masovou náplň:

Na těsto:

Na dokončení:

Postup

  1. V pánvi rozehřejeme sádlo a maso nakrájené na kostičky zprudka opečeme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, tymián, oregano, šalvěj, osolíme, opepříme a asi minutu restujeme.
  2. Vlijeme rajčatový protlak, chvíli redukujeme a odstavíme. Pak si připravíme těsto – do hrnce dáme nastrouhaný sýr, česnek, tymián a smetanový sýr. Pomalu zahříváme, až se sýry roztaví.
  3. Pak přidáme mandlovou mouku, osolíme a propracujeme na vláčné těsto, které vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tenký obdélníkový plát. Ten rozřízneme na 4 části.
  4. Na prostředek každé části dáme masovou směs. Rohy těsta smotáme k sobě tak, abychom vytvořili lodičku. Pečeme při 175 °C asi 12 minut. Podáváme posypané parmazánem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    552 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2309 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    48,6 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    34,6 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    12,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.