Krůtí maso s oreganem v křupavé loďce
Lodičky ze sýrového těsta jsou nejen efektní, ale také velice dobré. Zkuste je rodině připravit třeba k večeři.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
552 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2309 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
9,9 g
11 %
10 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
48,6 g
77 %
71 %
-
Tuky
34,6 g
53 %
49 %
-
nasycené
12,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V pánvi rozehřejeme sádlo a maso nakrájené na kostičky zprudka opečeme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, tymián, oregano, šalvěj, osolíme, opepříme a asi minutu restujeme.
- Vlijeme rajčatový protlak, chvíli redukujeme a odstavíme. Pak si připravíme těsto – do hrnce dáme nastrouhaný sýr, česnek, tymián a smetanový sýr. Pomalu zahříváme, až se sýry roztaví.
- Pak přidáme mandlovou mouku, osolíme a propracujeme na vláčné těsto, které vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tenký obdélníkový plát. Ten rozřízneme na 4 části.
- Na prostředek každé části dáme masovou směs. Rohy těsta smotáme k sobě tak, abychom vytvořili lodičku. Pečeme při 175 °C asi 12 minut. Podáváme posypané parmazánem.