Krůtí maso s oreganem v křupavé loďce

Lodičky ze sýrového těsta jsou nejen efektní, ale také velice dobré. Zkuste je rodině připravit třeba k večeři.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na masovou náplň:

Na těsto:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    552 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2309 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    48,6 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    34,6 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    12,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V pánvi rozehřejeme sádlo a maso nakrájené na kostičky zprudka opečeme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, tymián, oregano, šalvěj, osolíme, opepříme a asi minutu restujeme.
  2. Vlijeme rajčatový protlak, chvíli redukujeme a odstavíme. Pak si připravíme těsto – do hrnce dáme nastrouhaný sýr, česnek, tymián a smetanový sýr. Pomalu zahříváme, až se sýry roztaví.
  3. Pak přidáme mandlovou mouku, osolíme a propracujeme na vláčné těsto, které vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tenký obdélníkový plát. Ten rozřízneme na 4 části.
  4. Na prostředek každé části dáme masovou směs. Rohy těsta smotáme k sobě tak, abychom vytvořili lodičku. Pečeme při 175 °C asi 12 minut. Podáváme posypané parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.