Ingredience
Postup
- Krůtí stehna očistíme. Horní kloub každého stehna obřízneme ostrým nožem a uvolníme ho. Maso stáhneme k dolnímu kloubu, opatrně odřízneme a nasolíme.
- Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a na chvilku vložíme do mrazáku. Poté je rozmixujeme, vložíme do misky, osolíme a dobře propracujeme se smetanou.
- Dvě mrkve oškrábeme, nakrájíme na kostičky, spaříme ve vroucí vodě a scedíme. Šunku nakrájíme také na malé kostičky. Mrkev, šunku a bylinky propojíme s kuřecím masem. Krůtí kapsy naplníme a zašijeme.
- Cibuli oloupeme, zbylou mrkev s celerem očistíme. Vše nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Směs zalijeme vínem a necháme přejít varem. Poté do ní vmícháme protlak a přelijeme ji do pekáčku.
- Navrch položíme naplněné kapsy. Poklademe je šalvějí, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 190 °C je dusíme asi 50 minut. Poté je odklopíme a necháme zezlátnout.