Krkovička po srbsku
Grilovaná krkovička v pikantní marinádě připravená na grilu je ideální pro rodinné či sousedské grilování nebo jinou slavnostní příležitost. Zapíjejte pivem či vínem, dle libosti.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 30 min
bez marinování
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
419 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1754 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
1,5 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
30,3 g
48 %
45 %
-
Tuky
32,4 g
50 %
46 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V misce promícháme olej, mletou sladkou i pálivou papriku, sušenou zeleninu a česnek. Maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme odležet v chladu 120 minut.
- Maso vyjmeme z marinády a grilujeme při střední teplotě asi 10 minut z každé strany.
- Hotové maso rozdělíme na talíře a dozdobíme nasekanou petrželkou. Můžeme podávat s pečenými plátky brambor se sýrem a rozmarýnem.