Krkovička po srbsku

Grilovaná krkovička v pikantní marinádě připravená na grilu je ideální pro rodinné či sousedské grilování nebo jinou slavnostní příležitost. Zapíjejte pivem či vínem, dle libosti.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    419 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1754 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    30,3 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    32,4 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce promícháme olej, mletou sladkou i pálivou papriku, sušenou zeleninu a česnek. Maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme odležet v chladu 120 minut.
  2. Maso vyjmeme z marinády a grilujeme při střední teplotě asi 10 minut z každé strany.
  3. Hotové maso rozdělíme na talíře a dozdobíme nasekanou petrželkou. Můžeme podávat s pečenými plátky brambor se sýrem a rozmarýnem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.