Ingredience
Postup
- Krkovici osolíme, opepříme, svážeme provázkem a opečeme v pánvi na sádle ze všech stran. Maso vyjmeme a do pánve přisypeme slaninu a zeleninu nakrájenou na větší kousky.
- Chvíli restujeme, přidáme protlak, zamícháme, zalijeme polovinou piva a přivedeme k varu. Pak zeleninu se šťávou i maso dáme do pekáčku a pečeme při 170 °C asi 70 minut.
- Během pečení maso podléváme pivem a přeléváme výpekem. Mezitím smícháme rohlíky nakrájené na kostičky se žloutky, mlékem a petrželkou. Osolíme a vmícháme pevný sníh.
- Rukama vytvoříme koule, které vhodíme do vařící vody a vaříme asi 15 minut. Mezitím výpek z masa zahustíme škrobem, vmícháme máslo a popřípadě dolijeme vodou.