Krkovička na černém pivu s petrželovými knedlíky

1 hodnocení

Na víkendový oběd si upečte tuto krkovičku na černém pivu a podávejte ji s petrželovými knedlíky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Na petrželové knedlíky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1150 KCal

    52 %

    48 %

  • Energie

    4811 KJ

    52 %

    48 %

  • Sacharidy

    86,2 g

    98 %

    86 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    62,8 g

    100 %

    92 %

  • Tuky

    58,4 g

    90 %

    83 %

  • nasycené

    21,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krkovici osolíme, opepříme, svážeme provázkem a opečeme v pánvi na sádle ze všech stran. Maso vyjmeme a do pánve přisypeme slaninu a zeleninu nakrájenou na větší kousky.
  2. Chvíli restujeme, přidáme protlak, zamícháme, zalijeme polovinou piva a přivedeme k varu. Pak zeleninu se šťávou i maso dáme do pekáčku a pečeme při 170 °C asi 70 minut.
  3. Během pečení maso podléváme pivem a přeléváme výpekem. Mezitím smícháme rohlíky nakrájené na kostičky se žloutky, mlékem a petrželkou. Osolíme a vmícháme pevný sníh.
  4. Rukama vytvoříme koule, které vhodíme do vařící vody a vaříme asi 15 minut. Mezitím výpek z masa zahustíme škrobem, vmícháme máslo a popřípadě dolijeme vodou.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Znojemská hovězí pečeně

Skvělý recept na rodinný oběd.