Krkonošské kuře

Tento tradiční regionální recept najdete v Krkonošské kuchařce Danky Šárkové.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1944 KCal

    88 %

    81 %

  • Energie

    8133 KJ

    88 %

    81 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    125,7 g

    200 %

    185 %

  • Tuky

    156,2 g

    240 %

    223 %

  • nasycené

    53,4 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře omyjeme, osolíme zevnitř i zvenku a položíme na prkénko. Zelí necháme okapat a překrájíme ho na drobnější kousky.
  2. Uzené maso nakrájíme na drobnější kostičky a opečeme na pánvi na s troškou másla. Přidáme zelí a společně smažíme asi pět minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Směsí naplníme břišní dutinu kuřete a vmáčkneme ji také pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem. Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 80 až 90 minut.
  4. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.