Neděle 9. května 2021, svátek má Ctibor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 9. května 2021 Ctibor

Krkonošské kuře

Tento tradiční regionální recept najdete v Krkonošské kuchařce Danky Šárkové.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1270 KCal

    58 %

    53 %

  • Energie

    5312 KJ

    58 %

    53 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    75,6 g

    120 %

    111 %

  • Tuky

    103,5 g

    159 %

    148 %

  • nasycené

    37,8 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře omyjeme, osolíme zevnitř i zvenku a položíme na prkénko. Zelí necháme okapat a překrájíme ho na drobnější kousky.
  2. Uzené maso nakrájíme na drobnější kostičky a opečeme na pánvi na s troškou másla. Přidáme zelí a společně smažíme asi pět minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Směsí naplníme břišní dutinu kuřete a vmáčkneme ji také pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem. Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 80 až 90 minut.
  4. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme.
Autor:

Podobné recepty

Krémové italské risotto podle Pavla Berkyho

Jestli chcete zažít Itálii bez pasů a letenek, vyzkoušejte risotto tak, jak ho připravil kuchař a...

Pikantní kuře s cizrnou a koriandrem

Vůně dálek a lahodná pikantní chuť, tak by se dal charakterizovat tento jednoduchý a přitom lahodný...

Chřestové makarony s citronem

Lehké, rychlé a navíc neskutečně dobré. Takové jsou makarony s chřestem.

Chřestové pesto

Recept na chřestové pesto ze zeleného českého chřestu připravila kuchařka Lenka Požárová.

Grilované steaky s ředkvičkovo-kukuřičným salátem

Také jste se tolik těšili na to, až si zase budeme užívat grilování? Steaky z hovězího roštěnce...

Zobrazit více