Neděle 26. června 2022, svátek má Adriana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. června 2022 Adriana

Krkonošské kuře

Tento tradiční regionální recept najdete v Krkonošské kuchařce Danky Šárkové.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1270 KCal

    58 %

    53 %

  • Energie

    5312 KJ

    58 %

    53 %

  • Sacharidy

    6,9 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    75,6 g

    120 %

    111 %

  • Tuky

    103,5 g

    159 %

    148 %

  • nasycené

    37,8 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře omyjeme, osolíme zevnitř i zvenku a položíme na prkénko. Zelí necháme okapat a překrájíme ho na drobnější kousky.
  2. Uzené maso nakrájíme na drobnější kostičky a opečeme na pánvi na s troškou másla. Přidáme zelí a společně smažíme asi pět minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Směsí naplníme břišní dutinu kuřete a vmáčkneme ji také pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem. Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 80 až 90 minut.
  4. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme.
Autor:

Podobné recepty

Bylinkový bulgur se špenátem

Tento salát se svěžími bylinkami trochu připomíná tabouleh. Dejte si ho jako lehkou večeři nebo...

Kedlubnové řízky s bylinkovým dipem

Už jste někdy jedli řízky z kedlubny? Jestli ne, teď je ta pravá chvíle to zkusit.

Hovězí roládky na grilu

Grilované maso je skvělé. A grilované maso se zeleninou je ještě lepší.

Roštěnky na oreganu

Překvapivě rychlý a snadný oběd nadchne zejména milovníky pikantních chutí. Pokud budou u stolu...

Grilovaný flank steak s parmazánem

Nebojte se hodit hovězí steak na gril, nemáte co zkazit a výsledek vás nadchne.