Ingredience
Postup
- Prosátou mouku smícháme se špetkou soli. Přidáme žloutky, kefír a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme přes noc odležet v lednici.
- Kovové trubičky na kremrole pomažeme tuhým máslem. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník a nakrájíme z něj proužky, které opatrně natočíme na trubičky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Kremrole necháme částečně vychladnout a opatrně sundáme z trubiček.
- Jahody očistíme a nakrájíme na velmi malé kousky.
- Vychlazenou smetanu promícháme s lučinou a cukrem a vyšleháme do pevného krému. Vmícháme džem a jahody.
- Kremrole naplníme pomocí cukrářského sáčku a pocukrujeme.