Kremrole s jahodovou náplní

nehodnoceno

Existuje snad něco lahodnějšího než kremrole? Ano, kremrole s jahodovou náplní. Užijte si sladkou úrodu!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    487 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2036 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    28,4 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,4 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    23,3 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Prosátou mouku smícháme se špetkou soli. Přidáme žloutky, kefír a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme přes noc odležet v lednici.
  2. Kovové trubičky na kremrole pomažeme tuhým máslem. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník a nakrájíme z něj proužky, které opatrně natočíme na trubičky.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Kremrole necháme částečně vychladnout a opatrně sundáme z trubiček.
  4. Jahody očistíme a nakrájíme na velmi malé kousky.
  5. Vychlazenou smetanu promícháme s lučinou a cukrem a vyšleháme do pevného krému. Vmícháme džem a jahody.
  6. Kremrole naplníme pomocí cukrářského sáčku a pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.