Krémová pórková polévka
Krémové polévky milují děti i dospělí. Když do ní přidáte srdíčka z toustového chleba, můžete její pomocí vyznat lásku.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
292 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1222 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
21,2 g
24 %
21 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
10,4 g
16 %
15 %
-
Tuky
17,0 g
26 %
24 %
-
nasycené
5,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Pórek, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozmáčkneme nožem.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a 4 minuty ji na středním plameni restujeme, pak přidáme šalotku a česnek. Za občasného zamíchání restujeme další 3 minuty a zalijeme vývarem.
- Dle chuti osolíme a opepříme a vaříme dokud zelenina nezměkne. Pak vše rozmixujeme do krému a přilijeme smetanu. V případě potřeby ještě dosolíme.
- Polévku podáváme ozdobenou petrželkou, piniovými oříšky a opečenými toasty ve tvaru srdíček.