Krémová pórková polévka

Krémové polévky milují děti i dospělí. Když do ní přidáte srdíčka z toustového chleba, můžete její pomocí vyznat lásku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    292 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1222 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    17,0 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pórek, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozmáčkneme nožem.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a 4 minuty ji na středním plameni restujeme, pak přidáme šalotku a česnek. Za občasného zamíchání restujeme další 3 minuty a zalijeme vývarem.
  3. Dle chuti osolíme a opepříme a vaříme dokud zelenina nezměkne. Pak vše rozmixujeme do krému a přilijeme smetanu. V případě potřeby ještě dosolíme.
  4. Polévku podáváme ozdobenou petrželkou, piniovými oříšky a opečenými toasty ve tvaru srdíček.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.