Ingredience
Postup
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na kostičky pokrájenou očištěnou zeleninu a mícháme, dokud nezačne zlátnout. Přimícháme jemně pokrájenou cibuli a znovu mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme projít varem.
- Stehna osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Pak je zvolna opečeme na másle z obou stran. Základ omáčky nalijeme do pekáčku, přidáme porce králíka, poklademe je slaninou a přidáme očištěné a rozpůlené švestky. Přiklopené pečeme při 180 °C asi 60 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
- Upečené maso vyndáme a omáčku rozmixujeme dohladka. Zahustíme perníkem a dochutíme cukrem, solí a octem (pokud je příliš hustá, zředíme ji trochou vody a ještě krátce povaříme). Podáváme například s karlovarským knedlíkem.