Králík na česneku

1 hodnocení

Doporučujeme podávat s těstovinami nebo knedlíkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1158 KCal

    53 %

    48 %

  • Energie

    4844 KJ

    53 %

    48 %

  • Sacharidy

    2,8 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    48,9 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    32,9 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Porce králíka odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme sádlo nebo olej a maso na něm zprudka opečeme.
  2. Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut do poloměkka - maso podle potřeby podléváme trochou vody a přeléváme výpekem.
  3. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Vejce rozšleháme ve smetaně, podle chuti osolíme a opepříme. Poloměkké porce králíka poklademe plátky česneku, zalijeme je vaječnou smetanou a dopékáme, až je maso měkké a smetana s vejci se zapeče dorůžova.
  4. Bylinky opláchneme, nasekáme nadrobno a králíka posypeme. Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo knedlík.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.