Ingredience
Postup
- Porce králíka odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme sádlo nebo olej a maso na něm zprudka opečeme.
- Pekáč dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut do poloměkka - maso podle potřeby podléváme trochou vody a přeléváme výpekem.
- Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Vejce rozšleháme ve smetaně, podle chuti osolíme a opepříme. Poloměkké porce králíka poklademe plátky česneku, zalijeme je vaječnou smetanou a dopékáme, až je maso měkké a smetana s vejci se zapeče dorůžova.
- Bylinky opláchneme, nasekáme nadrobno a králíka posypeme. Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo knedlík.