Ingredience
Postup
- Cibuli, stroužky česneku a chilli papričku očistíme a pokrájíme najemno. Rajčata očistíme a spodní stranu nařízneme do kříže. Vložíme je do vroucí vody, až se naříznutá slupka zkroutí (trvá to cca 8 vteřin), tak je vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a restujeme cca 2-3 minuty. Přisypeme cibuli, česnek a krátce orestujeme. Pak přidáme chilli papričku a rajčata a obsah pánve podlijeme pivem. Vaříme tak dlouho, až se tekutina zredukuje asi o čtvrtinu.
- Nakonec vmícháme fazole a společně provaříme asi 5 minut. Kovbojské fazole dochutíme solí a pepřem. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme např. s teplými tortillami.