Kovbojské fazole

nehodnoceno

Kovbojské fazole chutnají nejlépe v kombinaci s teplými tortillami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    299 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1251 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    26,3 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    15,4 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli, stroužky česneku a chilli papričku očistíme a pokrájíme najemno. Rajčata očistíme a spodní stranu nařízneme do kříže. Vložíme je do vroucí vody, až se naříznutá slupka zkroutí (trvá to cca 8 vteřin), tak je vyjmeme a zchladíme v ledové vodě. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a restujeme cca 2-3 minuty. Přisypeme cibuli, česnek a krátce orestujeme. Pak přidáme chilli papričku a rajčata a obsah pánve podlijeme pivem. Vaříme tak dlouho, až se tekutina zredukuje asi o čtvrtinu.
  3. Nakonec vmícháme fazole a společně provaříme asi 5 minut. Kovbojské fazole dochutíme solí a pepřem. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme např. s teplými tortillami.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.