Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce a zpracujeme na hladké pevné těsto. Uložíme ho do chladničky na 30 minut odpočinout.
- Kousky těsta vmáčkneme do formiček na tartaletky. Dno propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily puchýře. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičce a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Rozšleháme a přidáme tvaroh.
- Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do tartaletek. Na krém nalijeme trochu jahodové omáčky a ozdobíme čerstvým ovocem.