Kořeněný květák v pikantním kari

Tento vyvážený pokrm si užijí i vegani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    464 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1942 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    24,3 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    19,7 g

    66 %

    66 %

  • Bílkoviny

    15,5 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    30,2 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Květák nakrájíme na plátky. Naskládáme ho na plech, posypeme kořením garam masala a pokapeme lžící oleje. Ve vyhřáté troubě květák pečeme asi 20 minut, doměkka.
  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky. Buráky nasucho orestujeme.
  3. V hrnci zahřejeme zbývající olej. Vsypeme cibuli i mrkev a opékáme asi tři minuty, až cibule zesklovatí. Pak přidáme kari pastu, promícháme a opékáme asi minutu, až se vše spojí a pasta se rozvoní. Zalijeme vývarem a za mírného bublání vaříme asi 15 minut, až bude mrkev měkká.
  4. Pak do kari vlijeme kokosové mléko, vsypeme propláchnutou cizrnu a necháme asi pět minut vařit. Podle chuti dosolíme. Pečený kořeněný květák podáváme s horkým kari, orestovanými buráky a lístky bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.