Ingredience
Postup
- Troubu předehřejeme na 220 °C. Květák nakrájíme na plátky. Naskládáme ho na plech, posypeme kořením garam masala a pokapeme lžící oleje. Ve vyhřáté troubě květák pečeme asi 20 minut, doměkka.
- Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky. Buráky nasucho orestujeme.
- V hrnci zahřejeme zbývající olej. Vsypeme cibuli i mrkev a opékáme asi tři minuty, až cibule zesklovatí. Pak přidáme kari pastu, promícháme a opékáme asi minutu, až se vše spojí a pasta se rozvoní. Zalijeme vývarem a za mírného bublání vaříme asi 15 minut, až bude mrkev měkká.
- Pak do kari vlijeme kokosové mléko, vsypeme propláchnutou cizrnu a necháme asi pět minut vařit. Podle chuti dosolíme. Pečený kořeněný květák podáváme s horkým kari, orestovanými buráky a lístky bazalky.