Kořeněná fazolová polévka

nehodnoceno

Přidejte do této polévky chilli a udělejte si ji trochu ostřejší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    542 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2267 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    73,8 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    22,5 g

    75 %

    75 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole namočíme na 20 minut. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Vejce uvaříme natvrdo. Cibulku najemno nasekáme a česnek prolisujeme.
  2. Fazole dáme vařit do neosolené vody. Pokud je chceme mítuvařené rychleji, můžeme použít tlakový hrnec. Uvařené fazole slijeme a necháme stranou.
  3. Ve větším hrnci rozpálíme olej, do kterého vložíme nasekanou cibulku, česnek a chilli koření. Zalijeme vývarem a rajčatovým protlakem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme.
  4. Do vroucího polévkového základu přidáme uvařené fazole a stáhneme z ohně. Polévku ihned servírujeme. Do talířů přidáme ještě nasekané vařené vejce a nakrájenou petrželku.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Rybí polévka s krutony

Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.

Rybí polévka s červeným kořením

Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.

Rybí polévka

Pokud máte rádi rybí polévku, určitě vyzkoušejte náš recept.