Kopřivová nádivka

1 hodnocení

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    804 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3364 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    68,0 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    37,9 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    42,1 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pečivo nakrájíme na kostičky a smícháme je v míse s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.
  2. Uzené maso asi 10 minut povaříme ve vroucí vodě a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a zvlhčíme mlékem. V druhé misce ušleháme bílky dotuha a sníh lehce vmícháme do nádivky.
  3. Formu na nádivku vymažeme máslem, dáme do ní nádivku, uhladíme povrch, posypeme ho mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.