Ingredience
Postup
- Mrkev, cibuli, zázvor a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a česnek na plátky. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky, jarní cibulku na nudličky a cuketu na trojhránky. Zázvor nastrouháme najemno.
- Osolenou tresku orestujeme z každé strany 2 minuty na rozehřátém oleji a odložíme ji stranou. Do pánve pak nasypeme nakrájenou mrkev a cuketu. Po 3 minutách přidáme houby, smažíme další 3 minuty a pak přisypeme cibuli, česnek, zázvor a promícháme. Přidáme kari koření a zalijeme kokosovým mlékem.
- Směs přivedeme k varu a na mírném ohni dále vaříme 5 minut. Nakonec přidáme jarní cibulku, opečenou rybu, přikryjeme poklicí a 8 minut povaříme. Při podávání dochutíme rybí omáčkou, přidáme koriandr a podáváme například s bylinkovou rýží.