Kokosové kari s treskou

Uvařte dnes k obědu tento chutný pokrm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    497 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2079 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    12,6 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    16,3 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    41,9 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    23,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev, cibuli, zázvor a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a česnek na plátky. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky, jarní cibulku na nudličky a cuketu na trojhránky. Zázvor nastrouháme najemno.
  2. Osolenou tresku orestujeme z každé strany 2 minuty na rozehřátém oleji a odložíme ji stranou. Do pánve pak nasypeme nakrájenou mrkev a cuketu. Po 3 minutách přidáme houby, smažíme další 3 minuty a pak přisypeme cibuli, česnek, zázvor a promícháme. Přidáme kari koření a zalijeme kokosovým mlékem.
  3. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni dále vaříme 5 minut. Nakonec přidáme jarní cibulku, opečenou rybu, přikryjeme poklicí a 8 minut povaříme. Při podávání dochutíme rybí omáčkou, přidáme koriandr a podáváme například s bylinkovou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.